Particulieren Financieel Advies

Hoe de toekomst eruit ziet …. het is niet te voorspellen. Wat u wel kunt doen is zo goed mogelijk voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen, zowel positieve als negatieve.

Voldoende financiële ruimte en inzicht in uw financiële situatie nu en later spelen daarin een belangrijke rol. Immers het realiseren van uw persoonlijke wensen en doelstelling hangt voor een groot deel samen met uw financiële situatie, nu en voor de toekomst.

Helderheid door een goede inventarisatie en analyse van uw huidige financiële situatie gekoppeld aan uw wensen geeft inzicht in uw financiële mogelijkheden. Het zorgt voor een stukje rust en hoe eerder u begint hoe meer mogelijkheden u heeft om tussentijds bij te sturen en zo uw wensen en plannen te realiseren.

Inzicht in uw financiële mogelijkheden 

Wanneer u de risico’s niet van te voren inschat loopt u grote kans dat u door de toekomst wordt ingehaald. Ondanks dat bepaalde financiële situaties niet te plannen zijn of vooraf inzichtelijk kunt u zich wel terdege voorbereiden. Denk aan de gevolgen van arbeidsongeschikt, overlijden of scheiding, ontslag, maar ook zaken als gezinsuitbreiding, het ontvangen van een erfenis of het vinden van uw droomhuis. Juist dan geeft financiële planning en het inschatten van risico’s  u veel helderheid en krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden.

appel1Omstandigheden waarbij financieel advies u veel tijd, geld en zorgen kan besparen

 U wilt eerder stoppen met werken of u heeft een andere baan op het oog heeft
 U wilt een huis of stuk grond kopen of wilt uw huidige woning verbouwen
 U vraagt zich af of uw nabestaande(n) goed verzorgd achterblijft als u komt te overlijden
 U wilt een (fiscaal gunstige) schenking wilt doen aan uw (klein) kinderen of aan een goed doel
 U wilt weten of u goed verzekerd bent (niet onder- of over verzekerd) en/of u de juiste hypotheek heeft afgesloten
 U wilt weten wat de gevolgen zijn bij het aangaan van een huwelijk of ontbinden van een huwelijk

Professioneel financieel advies
Als Financieel Adviseur denk ik graag met u mee. Dat doe ik op een betrokken en tegelijkertijd professionele wijze. Ik kan los van de emotie hoofdzaken van bijzaken scheiden en u het advies geven dat het beste bij uw persoonlijke wensen en omstandigheden past. Ik kijk daarbij goed naar de samenhang van alle onderdelen van uw financieel plan. Dat doe ik nu met een blik op de toekomst.

Een helder en resultaat gericht traject voor particulieren
Een financieel advies traject voor particulieren bestaat uit 5 fases:

Fase 1: Kennismaken

Een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek staat in het teken van vertrouwen en luisteren. Ik luister naar uw wensen en plannen voor de toekomst en u of u die toekomst aan mij toevertrouwd. U ontvangt een heldere offerte. Na acceptatie van de offerte ga ik voor u aan de slag.

Fase 2: Inventarisatie en analyse

Uw huidige situatie breng ik volledig in kaart. Van hypotheken, levensverzekeringen, notariële zaken, pensioenen tot sparen en beleggen. Vanuit de inventarisatie volgt een gedegen analyse van uw huidige situatie bij verschillende scenario’s. Hierbij kunt u denken aan arbeidsongeschiktheid, pensioen of onverhoopt overlijden. U ontvangt een duidelijk en cijfermatig overzicht met daarin de mogelijkheden en risico’s.

Fase 3: Het advies

Aan de hand van het cijfermatig overzicht bespreken we uw wensen en doelstellingen en op welke termijn u deze wilt en kunt bereiken. Na deze zogenaamde brainstormfase ontvangt u een gestructureerd plan. Daarin staan alle stappen omschreven om uw huidige financiële situatie te optimaliseren, eventuele obstakels te overwinnen en uw wensen te realiseren. Indien nodig worden in deze fase andere specialisten betrokken. Ik beschik daarvoor over een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde accountants, fiscalisten, notarissen, makelaars, advocaten, mediators en coaches. Dit bespaart u tijd en geld.

Fase 4: Realisatie

In deze fase komt het aan op durf, discipline en doorzettingsvermogen. Een persoonlijk financieel plan maken is een grote stap, maar het daadwerkelijk nastreven voelt als en sprong in het diepe. Graag begeleid ik u bij de nodige stappen in de uitvoering en realisatie, zoals het afsluiten van financiële of verzekeringsproducten. Uiteraard geheel objectief en onafhankelijk.

Fase 4: Onderhoud en nazorg

Realisatie van uw zakelijk en/of persoonlijk financieel plan geeft een enorme voldoening. Het onderhouden ervan is een continue proces. In wetgeving maar ook in uw persoonlijke situatie kunnen wijzigingen aanleiding geven tot bijsturen. Om u te blijven ondersteunen en te zorgen dat u op koers blijft werk ik met verschillende en voordelige abonnementsvormen. Neemt u contact op voor meer informatie.

Aangesloten bij: