Financieel advies Bedrijven

Nicole Majoor Financieel Advies, voor een heldere blik op financiële situatie en de mogelijkheden in de toekomst van u en uw eventuele medewerkers. De meest ondernemers hebben hun korte termijn zakelijke financiën wel op orde. Daar zorgt een accountant of boekhouder vaak voor. Maar heeft u als ondernemer ook inzicht in uw financiële positie voor de toekomst?Hoe ziet de lange termijnplanning eruit? Spookt dat af en toe wel door uw hoofd maar schuift u het door naar de toekomst?


Risico’s nemen en ondernemerschap
Het nemen van risico’s hoort bij het ondernemerschap, dat zal elke ondernemer erkennen. Wat een goede en slimme ondernemer onderscheidt is dat hij of zij gecalculeerde risico’s neemt.

Inzicht in financiële mogelijkheden
Wanneer u de risico’s niet van te voren inschat loopt u grote kans dat u door de toekomst wordt ingehaald. Ondanks dat bepaalde financiële situaties niet te plannen zijn of vooraf inzichtelijk kunt u zich wel terdege voorbereiden. Denk aan de gevolgen van arbeidsongeschikt, overlijden of scheiding. Maar ook aan het kopen van een bedrijfspand, het aangaan van een samenwerking of een enorme boost van uw bedrijf waardoor u moet nadenken over het aannemen van personeel. Juist dan geeft financiële planning en het inschatten van risico’s  u veel helderheid en krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden.

ANWB bord in BlaricumProfessioneel financieel advies
Als Financieel Adviseur denk ik graag met u mee. Dat doe ik op een betrokken en tegelijkertijd professionele wijze. Ik kan los van de emotie hoofdzaken van bijzaken scheiden en u het advies geven dat het beste bij uw persoonlijke wensen en omstandigheden past.

Ik maak voor u een volledig overzicht van uw financiële situatie, zakelijk en privé, waardoor u makkelijker strategische keuzes kunt maken. Dat doen we nu met een blik op de toekomst.

Nicole Majoor Financieel Advies adviseert onder meer over:

 De start van een onderneming en uw privé situatie
 Staking en/of overdracht van de onderneming
 Omzetting van de rechtsvorm van de onderneming
 De aankoop van een bedrijfspand en/of woning
 Beleggen in privé of binnen de onderneming
 De gevolgen voor uw onderneming bij aangaan of ontbinding van het huwelijk
 In dienst nemen van personeel en (secundaire) beloning
 Invloed van overheidsmaatregelen op de onderneming

Een helder en resultaat gericht traject voor ondernemers
Een financieel advies traject voor ondernemers bestaat uit 5 fases:

Fase 1: Kennismaken

Een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek staat in het teken van vertrouwen en luisteren. Ik luister naar uw wensen en plannen voor de toekomst en u of u die toekomst aan mij toevertrouwd. U ontvangt een heldere offerte. Na acceptatie van de offerte ga ik voor u en uw onderneming aan de slag.

Fase 2: Inventarisatie en Analyse

Op basis van een grondige en volledige inventarisatie en analyse van uw zakelijke en/of persoonlijke financiële positie ontvangt u een duidelijk cijfermatig overzicht. Dit overzicht geeft u inzicht in alle kansen maar ook de risico’s van uw financiën.

Fase 3: Het advies

Aan de hand van het cijfermatig overzicht bespreken we uw wensen en doelstellingen en op welke termijn u deze wilt en kunt bereiken. Na deze zogenaamde brainstormfase ontvangt u een gestructureerd plan. Daarin staan alle stappen omschreven om uw huidige financiële situatie te optimaliseren, eventuele obstakels te overwinnen en uw wensen te realiseren. Indien nodig worden in deze fase andere specialisten betrokken. Ik beschik daarvoor over een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde accountants, fiscalisten, notarissen, makelaars, advocaten, mediators en coaches. Dit bespaart u tijd en geld.

Fase 4: Realisatie

In deze fase komt het aan op durf, discipline en doorzettingsvermogen. Een zakelijk en/of persoonlijk financieel plan maken is een grote stap, maar het daadwerkelijk nastreven voelt als en sprong in het diepe. Graag begeleid ik u bij de nodige stappen in de uitvoering en realisatie, zoals het afsluiten van financiële of verzekeringsproducten. Uiteraard geheel objectief en onafhankelijk.

Fase 5: Onderhoud en nazorg

Realisatie van uw zakelijk en/of persoonlijk financieel plan geeft een enorme voldoening. Het onderhouden ervan is een continue proces. In wetgeving maar ook in uw persoonlijke situatie kunnen wijzigingen aanleiding geven tot bijsturen. Om u te blijven ondersteunen en te zorgen dat u op koers blijft werk ik met verschillende en voordelige abonnementsvormen. Neemt u contact op voor meer informatie.